Izvješće s CRO Comp 2017.

CRO Comp 2017. održan je od 1. do 2. lipnja 2017. u Zagrebu, Hotel Double Tree Hilton u organizaciji Klinike za kardiovaskularne bolesti Magdalena i pod pokroviteljstvom Radne skupine za invazivnu i intervencijski kardiologiju Hrvatskog kardiološkog društva.

Radi se drugom kongresu (prvi je održan u 6/2015. godine u Krapinskim Toplicama) koji je posvećen komplikacijama u koronarnim i ne-koronarnim intervencijama a većim dijelom se temelji na prikazima slučaja iz svakodnevne prakse. Najvažniji cilj je bio razmjena iskustava među kolegama što dovodi do boljeg razumijevanja nastanka komplikacija čime se povećava mogućnost njihovog sprečavanja odnosno u slučaju nastanka, uspješnost njihovog rješavanja. Kongres je bio izuzetno uspješan s velikim brojem sudionika uz zanimljive teme koje su obuhvatile cijelo područje invazivne i intervencijske kardiologije. Velika zainteresiranost sudionika bila je vidljiva i u konstruktivnim diskusijama koje ponekad nisu mogle dati odgovor na sva pitanja ali su zasigurno pomogle da se s pravom mjerom kritičnosti odnosimo prema našem radu kako bi povećali sigurnost svakodnevnih intervencija u bolesnika.

Pozdravljamo takve kongrese i nadamo se daljnjoj suradnji svih intervencijskih kardiologa i centara u Hrvatskoj.

Uživajte u ostatku ljeta i godišnjih odmora. Vidimo se 21. rujna 2017. u Rijeci na sastanku Radne skupine za invazivnu i intervencijsku kardiologiju.

Lijep pozdrav
Kristina Marić Bešić